nieuws

Sterrenchef Kunz investeert in cafetaria

Fastfood

Twee jongens uit de bediening van sterrenchef Niven Kunz openen in mei hun eigen cafetaria, Friet District, in Den Haag. Kwaliteit, ambacht en biologisch zijn de kernwoorden. Niven Kunz investeert in de zaak; maar hij gaat niet meewerken.

Sterrenchef Kunz investeert in cafetaria

De jonge ondernemers zijn Enzio van Vloten en Dennis Sterk en ze komen beide uit het team van Kunz. Niven Kunz over zijn hulp aan de jongens: ‘Zo heb ik zelf zeven jaar geleden ook de kans gekregen om te starten. Dat gun ik deze jongens ook.’ De partner van Kunz, Virginie van Bronckhorst, gaat de zaak inrichten en Niven Kunz promoot de Friet District via zijn eigen social media kanalen. ‘Ik heb natuurlijk iets meer bereik dan deze jongens.’

Daar stopt de bemoeienis van Kunz. ‘Al is dat moeilijker dan ik dacht,’ lacht hij. ‘Maar ik ga echt niet zelf daar in de keuken staan.’ Hoeveel Kunz investeert in de zaak wil hij niet openbaar maken.

De voorbereiding op de start in mei zijn in volle gang. Vlak voor Pasen testte Kunz met zijn crew in zijn keuken de receptuur van de satésaus, zoals hij op twitter liet zien.

Biologisch

Voor de friet gebruiken Sterk en Van Vloten alleen biologisch geteelde aardappelen. Het pand aan de Prinsestraat 73 in Den Haag wordt momenteel verbouwd.

Niven Kunz is een Nederlandse chef, die in twee verschillende restaurants een Michelinster toegekend kreeg voor zijn werk als kok. In de periode 2006-2009 werkte hij in restaurant ’t Raethuys in Wateringen en sinds 2010 heeft hij een Michelinster met restaurant Niven in Rijswijk, zijn huidige zaak.

Meer over de opmerkelijke stap van deze sterrenkok binnenkort in Snackkoerier.

Reageer op dit artikel