nieuws

Eenzaam protest 70-jarige cafetariahouder

Fastfood

Cafetariahouder Jan de Ridder van De Haven in Alphen aan den Rijn zit elke dinsdag moederziel alleen van vroeg tot laat in de hal van het gemeentehuis in die plaats. Hij protesteert omdat de gemeente hem geen alternatieve locatie toewijst voor zijn zaak.

Eenzaam protest 70-jarige cafetariahouder
Jan de Ridder protesteert elke dinsdag in de hal van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. (Foto: Herbert Wiggerman)

Volgens De Ridder (70) heeft de gemeente hem al in 2007 beloofd om voor een geschikte, alternatieve locatie te zorgen, ruim voordat de verplichte verhuizing van De Haven een feit zou zijn.

Verplicht vertrek

De Haven zit nu nog aan de kop van de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. De zaak moet er weg vanwege plannen voor een jachthaventje met een wandelpromenade. De Ridder is gesommeerd voor 1 januari 2017 daar weg te zijn.

Op zich wil De Ridder best verhuizen, mits de gemeente hem dus aan de – volgens De Ridder – beloofde geschikte locatie helpt. Zolang dat alternatief er niet is zit De Ridder elke dinsdag, zijn vrije dag, met een protestbord in het gemeentehuis.

In een reactie zegt de gemeente met de zaak bezig te zijn en nog steeds van plan te zijn De Ridder aan een nieuwe stek te helpen.

Meer over de strijd van De Ridder in de nieuwe Snackkoerier.

 

Reageer op dit artikel