nieuws

‘Japanese Dream’ Lekkerste Broodje Horeca

Fastfood

‘Japanese Dream’ van de 29 jarige Natallia Slobodian is verkozen tot het Lekkerste Broodje Horeca 2016. De vakwedstrijd vond plaats op de eerste dag van de Horecava in Amsterdam.

‘Japanese Dream’ Lekkerste Broodje Horeca
Een stralende winnares, geflankeerd door juryleden Garry de Boer en Ruud Kok (r).

Vijftien koks deden met even zovele broodcreaties deden aan de wedstrijd mee. ‘Japanese Dream’ is een trio minibol van bakker Carl Siegert, gevuld met een mix van gerookte zalm en verse tonijn. De garnering is van wakamee en zeewier, met daarop drie gamba’s. Alle deelnemers kregen voor het maken van hun wedstrijdbroodje exact 8 minuten de tijd.

Natallia kwam zes jaar geleden vanuit de Oekraïne naar Nederland. Min of meer toevallig kwam ze in de horeca terecht, waar haar chef bij het restaurant van De Bijenkorf in Den Haag haar aanspoorde om aan de vakwedstrijd mee te doen.

Wie haar winnende broodje wil proeven, betaalt daarvoor straks volgens de winnares ongeveer tien euro. ‘Vanwege de kostbare ingrediënten.’

Reageer op dit artikel