nieuws

Saladeproducent Johma in de etalage

Fastfood

Salademaker Johma uit het Twentse Losser staat in de etalage voor zo’n 300 miljoen euro. De huidige eigenaar, investeerder AAC Capital Partners, heeft zakenbank Goldman Sachs ingehuurd om de belangstelling onder kopers te peilen, meldt Food Holland. Dit hebben bronnen die bekend zijn met het verkoopproces bevestigd tegenover het Financieele Dagblad.

Saladeproducent Johma in de etalage

Johma is sinds mei 2012 in handen van AAC Capital. In die periode is de marktpositie in de Benelux versterkt en de export naar omringende landen gegroeid. Vooral met het eigen merk is terrein gewonnen en worden hoge marges behaald in de schappen van supermarktketens. Daarnaast worden producten onder private label gemaakt in opdracht van de winkelbedrijven. In België liggen de salades onder de merknaam Délio in de winkel. Het bedrijf, waar ongeveer 170 mensen werken, boekt dit jaar een brutobedrijfsresultaat van ongeveer 30 miljoen euro.

Reageer op dit artikel