nieuws

Zondag op twee na slechtste cafetariadag

Fastfood

Aan de oude traditie ‘zondag-frietdag’ lijkt een einde te zijn gekomen. Zondag was ooit de topdag voor veel cafetaria’s.

Zondag op twee na slechtste cafetariadag

Vlak voor Studio Sport was bij menig cafetaria sprake van lange rijen. Tegenwoordig is zondag (13,4 procent), op de dinsdag en de donderdag na, de slechtst bezochte cafetariadag. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Foodstep in Bennekom.
Zaterdag is voor cafetariahouders de topdag (19%) Op donderdag, de slechtste dag in de branche, is dit slechts 9,8 procent.
Cafetaria’s die op maandag steevast potdicht zitten, zouden dat kunnen heroverwegen. Volgens cijfers van Foodstep is de eerste werkdag van de week namelijk goed voor 14,4 procent van de bezoeken. Het grote aantal gesloten cafetaria’s op maandag in aanmerking genomen, zou dit dus betekenen dat het de collega’s die wel geopend zijn erg goed gaat op deze dag.

Reageer op dit artikel