nieuws

Cafetaria’s nog vaak doelwit criminelen

Fastfood

Het aantal overvallen op cafetaria’s blijft schrikbarend hoog. Dat blijkt uit cijfers van politie en justitie.

In het eerste half jaar van 2015 werden cafetaria’s overvallen in ondermeer Hoevelaken, Tilburg, Groningen, Oudeschoot, Glanerbrug. Kaatsheuvel, Delft, Waalre, Enschede, Wehl, Kaatsheuvel, Amsterdam en Amstelveen.
Regelmatig dreigden de daders daarbij met een vuurwapen, wat dan vaak zorgde voor traumatische stress bij de mensen die ten tijde van de overval in de cafetaria aan het werk waren.

‘Hier kan niet worden gepind’
Cafetaria’s blijven voor criminelen een dankbaar object om te overvallen vanwege de grote hoeveelheid contant geld die rond sluitingstijd in de zaak aanwezig is. De zichtbare aanwezigheid bij sommige zaken van het bordje ‘Hier kan niet worden gepind’ werkt voor overvallers dan stimulerend.
Op haar site geeft de politie preventieve tips tegen overvallen en overvallers.

Reageer op dit artikel