nieuws

Schoon belangrijker dan snel

Fastfood

Een hygienische eet- en toiletruimte wordt door gasten in de horeca hoger gewaardeerd dan snelle en goede service.

Schoon belangrijker dan snel

Dat blijkt uit een experiment in opdracht van SCA, een wereldspeler op het gebied van hygiëne-producten.

Gedurende het experiment werd gasten gevraagd om drie taken te vervullen, terwijl ze een speciale ‘eye tracking bril’ droegen: een drankje bestellen bij de bar, handen wassen voorafgaand aan het hoofdgerecht en dineren in het restaurant. Met zo’n bril worden bewegingen van het oog vastgelegd. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 3.000 horecagasten in verschillende Europese landen.

De studie wijst uit dat kwaliteit van het voedsel het belangrijkst gevonden wordt. Maar een frisse en schone eetruimte en toiletruimte (94%) wordt volgens SCA hoger gewaardeerd dan snelle en goede service.

Reageer op dit artikel