nieuws

Kraanwater blijft populair

Fastfood

Nederlanders gebruiken thuis, op het werk en tijdens het sporten het liefste drinkwater uit de kraan.

Kraanwater blijft populair

Onderweg, in de horeca en op vakantie in het buitenland kiest men liever voor verpakt natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur.
Dit blijkt uit het Nationaal Wateronderzoek dat door onderzoeksbureau Ruigrok in opdracht van de Nederlandse vereniging voor Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) is gehouden. Mannen (33%) blijken bovendien vaker uit de watercooler te drinken dan vrouwen (24%).

Van alle Nederlanders drinkt vrijwel iedereen (99%) water, de meeste van hen drinken in elk geval wel eens kraanwater. Gemiddeld worden er twee verschillende soorten waters (2,3) per persoon gedronken. De Nederlanders die meerdere soorten water drinken, kiezen meestal voor kraanwater (75%).

In horecagelegenheden wordt het liefst verpakt natuurlijk mineraalwater gedronken, plat water is daar het populairste. Ook tijdens concerten of op festivals drinkt men het liefste verpakt mineraalwater. Op school of de sportkantine zijn locaties waar de voorkeur duidelijk uitgaat naar kraanwater.

 

Reageer op dit artikel