nieuws

Hotdogrestaurant Nathan’s heeft nieuwe kampioen hotdog-eten

Fastfood

De jaarlijkse wedstrijd hotdog-eten van het fameuze New Yorkse hotdogrestaurant Nathan’s heeft deze keer een verrassing opgeleverd. Joey Chestnut, die de afgelopen acht jaar telkens als winnaar uit de bus kwam, moest deze keer buigen voor Matt Stonie, de nummer twee van 2014.

Hotdogrestaurant Nathan’s heeft nieuwe kampioen hotdog-eten

Stonie slaagde erin in tien minuten tijd maar liefst 62 hotdogs inclusief broodjes naar binnen te werken. Chestnut kwam niet verder dan 60, terwijl hij het jaar ervoor nog een record had gevestigd met 69 broodjes knakworst. De winnaar neemt behalve 10.000 dollar ook de felbegeerde mosterdkleurige riem mee naar huis.

Het restaurant op Coney Island, een strandwijk in stadsdeel Brooklyn, organiseert de schranswedstrijd al sinds 1972 op Onafhankelijkheidsdag, 4 juli.

Reageer op dit artikel