nieuws

Gezond snackidee wint wedstrijd

Fastfood

Een gezonde snack voor festivals, op basis van yoghurt, fruit en noten. Met dat idee won student Roy Rusticus vrijdag de Saxion Summer School-wedstrijd voor beginnende ondernemers. 

Gezond snackidee wint wedstrijd
Zijn plan, onder de naam FlowYo, speelt in op de vraag naar gezond en eerlijk voedsel. Op festivals zijn hamburgers en bier nog steeds populair, maar de vraag naar gezonde snacks neemt toe. Vandaar dat Roy het idee ontwikkelde voor Flow Yo. ‘We bieden zowel yoghurt-ijs als vloeibare yoghurt, en ook variaties die lactose- en glutenvrij zijn’, aldus Rusticus (foto) in dagblad Tubantia. ‘Die kan de klant vervolgens naar wens combineren met vers fruit, noten of muesli. Op die manier stel je je naar eigen smaak je snack samen.’
De student heeft zijn idee nog niet in uitvoering, maar wil aan het eind van de zomer op pad met een kraam waarin hij zijn snack aanbiedt. Van de jury kreeg hij een cheque van 500 euro om zijn idee een goede start te geven.
Reageer op dit artikel