nieuws

Steeds meer Nederlanders ‘flexitariër’

Fastfood

Steeds meer mensen eten flexitarisch: 55% van de Nederlanders eet minstens 3 dagen per week geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor.

Steeds meer Nederlanders ‘flexitariër’

Deze consumenten kiezen voor alternatieven als vis, ei, champignons, kaas of peulvruchten. Daarnaast blijken duurzame en gezonde voedselkeuzes vaak samen te gaan. In kringen waar men gezonder eet, is men ook vaker bezig met de duurzame kant van voedsel en het tegengaan van voedselverspilling. Dat blijkt uit nieuw onderzoek uitgevoerd in opdracht van het Voedingscentrum.

Provinciale verschillen

Ook tussen regio’s bestaan er duidelijke verschillen. Zo blijken Gelderlanders vaker vegetariër: 11% tegenover het landelijk gemiddelde van 3%. En in Overijssel (2%) gooit men kliekjes minder vaker weg dan gemiddeld in Nederland (11%). In Noord-Holland zijn inwoners vaker (28%) bereid om in de toekomst vlees af en toe te vervangen door zeewier dan in de rest van Nederland (18%).
De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt worden in de opmaat naar de nieuwe Schijf van Vijf die begin 2016 verschijnt.

Reageer op dit artikel