nieuws

Smulhuisje baalt van overlast

Fastfood

Cafetaria Het Smulhuisje in Putten heeft de bierprijs verhoogd om drinkende gastarbeiders te weren uit de zaak. Deze gasten, volgens eigenaar Henk Helsdingen afkomstig uit voormalig oostbloklanden als Roemenie, Bulgarije en Polen, mogen daarnaast maximaal drie alcoholische versnaperingen per persoon gebruiken binnen in de zaak of op het terras.

Smulhuisje baalt van overlast

Helsdingen ondervindt al geruime tijd hinder van deze gasten, volgens de ondernemer bewoners van een bungalowpark naast zijn zaak. ‘Vroeger waren het toeristen. Die kwamen een weekend of een midweek. Daar waren we hartstikke blij mee. Dit is andere koek. De toeristen op het betreffende park hebben plaatsgemaakt voor permanente bewoners uit het voormalig oostblok. Deze gasten komen louter om te drinken en zijn op z’n zachtst gezegd vaak nogal luidruchtig.’

Helsdingen benadrukt dat de afkomst van de gasten geen rol speelt bij zijn overweging. ‘Iedereen die hier in de zaak voor overlast zorgt is bij mij aan het verkeerde adres. Deze mensen dus ook.’ Op de foto: het fraaie terras van Het Smulhuisje in Putten. Drinkende gastarbeiders zorgen regelmatig voor flinke overlast voor andere gasten.

Meer over dit onderwerp in de geprinte versie van Snackkoerier, nummer 13.

Reageer op dit artikel