nieuws

Ramadan zorgt voor extra fastfoodomzet

Fastfood

De Vlissingse bakker Bart Tullenaar scoort dezer dagen enorm met halal frikadelbroodjes. Hoewel de Ramadan op 18 juni startte, rolt Tullenaar al dagen lang extra deeg uit.

Ramadan zorgt voor extra fastfoodomzet
De werkdag begint voor de bakker uit Zeeland tegenwoordig al voor twaalf uur ’s nachts. Tullenaar (foto) werkt tijdens de Ramadan minimaal negentig uur per week.

Veel inwoners van Vlissingen kennen Tullenaar als ‘de Nachtbakker’. Stapperspubliek, maar ook vroege vogels zijn bij hem midden in de nacht welkom voor een hartige snack. Deelnemers aan de Ramadan ontdekten de Nachtbakker eveneens.

‘Op een gegeven moment stond hier een Marokkaanse jongen met de vraag om halal snacks. Eerst dacht ik: pak maar een kaasbroodje. Maar al snel dacht ik: waarom ook niet? Dus toen hij er weer stond, zei ik: kijk eens wat ik voor je heb gemaakt. Nou, die gast pakt zijn mobieltje, typt iets in en binnen vijf minuten stond de hele zaak vol. Ik wist niet wat me overkwam’, aldus Tullenaar in de Provinciaal Zeeuwse Courant.

Tijdens de Ramadan verkoopt Tullenaar niet alleen halal frikadelbroodjes, maar ook kipburgers en andere halal snacks. Maar eerst worden zijn klanten getrakteerd op baklava van de Turkse bakker in de Scheldestraat. ‘Dat is traditie geworden op vrijdag. Een stukje service. Ik heb er toch vier weken heel goede klanten aan. Zo goed dat ik erna een paar weken vakantie nodig heb. Want dan ben ik echt kapot.’

Reageer op dit artikel