nieuws

Protest tegen statiegeld op blikjes en flesjes

Fastfood

ProFri heeft mede namens een aantal grote formulehuizen zoals Snackpoint, FFC (oa Kwalitaria), FHC, Verhage, Big Snack, Plaza en Bram Ladage deze week een protestbrief gestuurd naar staatssecretaris Mansveld en Minister Kamp tegen de invoering van statiegeld op blikjes en plastic flesjes frisdrank en water.

Protest tegen statiegeld op blikjes en flesjes

De uitbreiding van de statiegeldregeling levert een hoop rompslomp op voor de branche, veel administratie, extra kosten en onhygiënische situaties ‘Een negatieve economische impact,’ protesteert de branche in de brief die bij politiek Den Haag ligt.

‘Recentelijk bereikte ons berichten, dat er in de politiek een beweging is ontstaan, die pleit voor het doorvoeren van dit statiegeld op kleine plastic flessen en blikjes fris en water. Hier zijn we zeer van geschrokken, omdat dat een zeer negatieve invloed zal hebben op de bedrijfsvoering van cafetaria’s, snackbars en andere frituurbedrijven, waar de verkoop van flesjes en blikjes een belangrijk onderdeel is,’ zegt Frans van Rooij tegen Snackkoerier.

‘Bij een snackbar worden de flesjes en blikjes fris en water grotendeels direct na afloop geconsumeerd en vervolgens in de prullenbak gedeponeerd. Daarnaast wordt veel gedaan om zwerfafval tegen te gaan.’ Als gasten lege blikjes, ook elders gekocht, moeten terugbrengen, zorgt dit gewoon voor veel praktische problemen. Een automaat bijvoorbeeld is kostbaar en neemt veel ruimte in’, besluit Van Rooij.

 

Reageer op dit artikel