nieuws

Ontbijt levert McDonald’s maandelijks 40.000 extra gasten op

Fastfood

Het uitgebreide ontbijtassortiment dat McDonalds sinds een tijdje aanbiedt, is een succes. Volgens het bedrijf komen er inmiddels iedere maand 40.000 extra gasten langs in de ochtend.

Ontbijt levert McDonald’s maandelijks 40.000 extra gasten op

Alle McDrives zijn dagelijks al vanaf acht uur ‘of eerder ‘ geopend. Het past in het beleid van de fastfoodketen om op meerdere momenten van de dag omzet te genereren, zegt communicatie  coördinator Nicholas van Hilten.

Voordeelacties
‘En daarnaast is de inzet van voordeelacties van belang. Zo zijn de  introducties van de Iced Frappés en de Iced Full Smoothies succesvol geweest voor extra bezoeken  gedurende de dag.’

Avonduren
Ook de omzet in de avonduren blijft stijgen. ‘Voordeelacties als de 1‐2‐3  Cheeseburger of de vertrouwde Euroknallers zorgen voor impulsen voor onze gasten.’ Hierin past ook de actie om iedere eerste woensdagmiddag van de maand gratis fruit aan kinderen aan te  bieden en ook wil McDonald’s in een aantal vestigingen gaan experimenteren met bediening aan  tafel.

Horeca top 100
McDonald’s kondigde eerder aan flink te willen groeien in Nederland. In de Horeca Top 100 van grootste merken en bedrijven staat de fastfoodketen op de eerste plaats met 241 vestigingen en een omzet van 651,8 miljoen euro.

Bekijk hier de ranglijst van de Horeca Top 100 2015>

Reageer op dit artikel