nieuws

Cafetariahouder haalt bakzeil bij Raad van State

Fastfood

Cafetaria Rob’s Place in Wijchen heeft ongelijk gekregen in zijn bezwaar tegen de bouwplannen op het stationsgebied in Wijchen. De Raad van State heeft zijn beroep woensdag ongegrond verklaard.

Cafetariahouder haalt bakzeil bij Raad van State

De cafetaria maakte bezwaar tegen de onteigeningsprocedure die de gemeente vorig jaar is begonnen, aldus De Gelderlander. De gemeente ligt al jaren overhoop met cafetaria-eigenaar Rob Plönes.

Verbouwplannen
Vanwege de grote verbouwplannen op het station en de aanleg van een parkeergarage, moet de cafetaria wijken. Plönes en de gemeente kunnen het niet eens worden over de verplaatsing, dan wel een eventuele uitkoopsom. Daardoor kunnen de werkzaamheden jaren worden vertraagd.

Raad van State
De Raad van State acht het algemeen belang van nieuwe stationsvoorzieningen groter dan het individuele belang van de cafetariahouder.

Daarnaast is volgens de Raad van State goed beargumenteerd dat het niet mogelijk is voor Rob’s Place om een nieuw eigen gebouw in het stationsgebied te bouwen. Een plek in het oude stationsgebouw, wat de gemeente voorstelt, is volgens de Raad een goed alternatief.

Reageer op dit artikel