nieuws

Arold Zwoferink verkoopt cafetaria Diepenheim

Fastfood

Arold Zwoferink, cafetaria ondernemer en tevens proefbakker voor Aviko, heeft zijn cafetaria in Diepenheim verkocht en verruild voor de horeca op een camping in Markelo. Op camping Bergzicht runt Zwoferink samen met echtgenoot Anneke nu bar, restaurant, ijssalon en cafetaria.

Arold Zwoferink verkoopt cafetaria Diepenheim

Reden voor de verkoop van de cafetaria, Kokkie uit de Kunst, was voor Zwoferink de scheve verhouding tussen de baten en de lasten. In Diepenheim, een plaatsje met 2700 inwoners, moest de omzet gedraaid worden van 1 mei tot 1 oktober. De lasten van het grote pand waren te hoog in verhouding met de opbrengsten.

Zwoferink, aan de bar van zijn nieuwe onderkomen: ‘Het is wel een kras op onze ziel, maar ik ben ook ondernemer genoeg om zo’n beslissing te kunnen en te durven nemen. Natuurlijk is de camping ook een seizoensbedrijf, maar de openingstijden zijn anders en de lasten voor ons ook.

Er is nu meer tijd voor het gezin en voor mijn werk als demo-chef voor Aviko. Mijn zieke vader zei eind vorig jaar tegen me dat ik zo hard werkte. Dat was de eye opener voor mij. Hij zette me aan het denken: wil ik zo verder gaan?’

Zwoferink nam de beslissing begin dit jaar en is sinds 1 maart de exploitant van de horeca op camping Bergzicht, een camping met 200 vaste plaatsen en 80 seizoensplekken. De locatie ligt aan diverse fietsroutes en is ook startpunt van een mountainbike-route.

Lees meer over Arold Zwoferink in Snackkoerier nummer 11.

Reageer op dit artikel