nieuws

Robbert de Veen: ‘Mark Rutte is hele fijne vent’

Fastfood

Robbert de Veen, mede-eigenaar van Kwalitaria De Daltons in Voorthuizen, heeft premier Mark Rutte geadviseerd om artikel 14 te schrappen uit de Drank- en Horecawet. Dit artikel verbiedt horecabedrijven aan retail activiteiten te doen. ‘Het was heel tof. Rutte is een fijne vent,’ zegt De Veen tegen Snackkoerier.

Robbert de Veen: ‘Mark Rutte is hele fijne vent’
Robbert de Veen, Kwalitaria De Daltons

De Veen bracht net als 499 andere ondernemers een schriftelijk advies uit aan premier Mark Rutte over het toekomstbestendig maken van de economie. De Veen was echter slechts een van de vijf ondernemers die hun advies aan de premier ook daadwerkelijk mondeling mochten toelichten. MKB Nederland nam het initiatief hiertoe in het kader van de Week van de Ondernemer.

Vakantiehuis in de buurt

De Veen begon met een anekdote over het vakantiehuis van Mark Rutte in de omgeving van De Daltons. ‘Als mijn buurmeisje bij haar vader woont, is het het buurmeisje van Mark Rutte! Dat is echt waar! Ik heb hem uitgenodigd eens langs te komen bij De Daltons voor een goed gesprek en een bak koffie!’

 De Veen vervolgt: ‘In een bomvol Beatrixtheater in Utrecht mocht ik de premier mijn tip geven,’ glundert Robbert de Veen. Ik wist van te voren dat ik aan het woord kwam. Ik heb hem verteld dat ik een groot voorstander ben van de Retailagenda en van blurring, maar dat het dan wel twee kanten op moet werken. Als de retail aan horeca mag doen, dan mag de horeca aan retail doen.Rutte zei dat hij naar artikel 14 van de Drank en Horecawet zou kijken.

Drank en Horecawet

‘Rutte vertelde ook dat de Drank en Horecawet in 2016 geëvauleerd wordt. Mijn advies aan hem: begin blanco met een nieuwe wet. Eentje die zowel voor retail als voor horeca geldt.’

Na afloop van de officiële sessie, trok De Veen de stoute schoenen aan en stapte buiten – na het roken van een sigaretje – op Mark Rutte af. ‘Ik heb hem mijn visitekaartje kunnen geven en hem gezegd: Als u in Voorthuizen bent, gaan we artikel 14 bespreken. Ik hoop dat hij langskomt…’ Ik ben nog wel een beetje nerveus van al die cameraploegen en mediamensen. Pff. Gezonde spanning, laten we maar zeggen,’ besluit de Kwalitaria ondernemer.

Reageer op dit artikel