nieuws

Onduidelijkheid over toekomst Fritez

Fastfood

De toekomst van de pop-up frietzaak Fritez, gelegen aan de Witte de Withstraat in Rotterdam, is onduidelijk. Eigenaar Ruben Kruit wacht op een reactie van de wethouder over het horeca gebiedsplan. De besluitvorming over dit plan is uitgesteld.

Onduidelijkheid over toekomst Fritez
Fritez Rotterdam (foto Rik Leonards)

Veel ondernemers waaronder Kruit zitten in een onzekere positie. Er is nog geen duidelijkheid voor de eigenaren of ze een exploitatievergunning voor hun horecaonderneming mogen behouden of verkrijgen. Voor Fritez komt het dicht bij, want het contract loopt dertig april af.

Gebiedsplan

Diverse omwonenden klaagden over de overlast van cafés in de straat. De klachten gaan vooral over de uitloop van de nacht, sluitingstijden van cafés en schreeuwende gasten. Naar eigen zeggen van Kruit is hier al veel aandacht aan besteedt en heeft dit niets met het nieuwe horecagebiedsplan te maken. Toch staat het momenteel in de wacht.

Foodtrucks
Voor Fritez betekent dit mogelijk het einde van de frietzaak. Echter, Kruit gaat gewoon door. ‘Ik zie het niet zitten om me in een andere straat te vestigen. De Witte de Withstraat heeft gewoon de traffic van toeristen en hotel- en hostelbezoekers, dat vind je in Rotterdam niet zo snel. Het voordeel is dat ik momenteel drie foodtrucks heb, waarmee ik verschillende festivals kan aandoen. Ik blijf gewoon friet verkopen,’ zegt hij tegen Snackkoerier.

De ondernemer is hard bezig om zijn foodtrucks uit te breiden. Volgend jaar wil hij waarschijnlijk zes trucks in zijn bezit hebben. ‘Ik wil op meerdere plekken tegelijk kunnen staan. Met Bevrijdingsdag verkoop ik op drie festivals friet.’

Gemeente
Ondanks alle commotie rondom het Horecagebiedsplan is Kruit positief gezind. ‘Ik denk dat het wel goed gaat komen. Vanuit de gemeente hoor ik namelijk positieve geluiden.’  Op 28 april wordt bekend of de nota wordt aangenomen. Als dit het geval is dan mag de frietzaak openblijven.

Reageer op dit artikel