nieuws

Nieuwe directeur voor Peka Kroef

Fastfood

Albert van der Vlies zal met ingang van 1 februari als algemeen directeur leiding gaan geven aan het aardappelverwerkende bedrijf Peka Kroef. Hij volgt in deze functie Bart Kroef op, die het bedrijf uit Odiliapeel gedurende tien jaar heeft geleid.

Nieuwe directeur voor Peka Kroef

Huidig algemeen directeur Bart Kroef draagt de dagelijkse leiding van de onderneming over, maar zal zich volgens een persverklaring volledig blijven inzetten voor ‘zijn’ familiebedrijf. Bart Kroef zal deel uit gaan maken van de Raad van Commissarissen. Vanuit deze positie zal hij de nieuwe directie, die gevormd wordt door Albert van der Vlies, Henry Ermers (financieel directeur) en Ron van Vonderen (productie directeur), blijven adviseren.

In een toelichting op zijn besluit geeft Kroef aan dat de huidige organisatiestructuur niet meer past bij de omvang en de ambities van de onderneming. Peka Kroef is in Nederland uitgegroeid tot marktleider in het segment van koelverse aardappelspecialiteiten. In West-Europa kan Peka Kroef dat worden.

‘Dat vraagt echter om belangrijke strategische keuzes, en daarvoor is enige afstand tot de dagelijkse leiding gewenst’, aldus Kroef.

Albert van der Vlies is geen onbekende bij Peka Kroef. Sinds 2010 is hij daar commercieel directeur. Peka Kroef is specialist in verse, gekoelde aardappelproducten. Onder het label Peka Freshline leveren wij diverse aardappelproducten voor Foodservice-bedrijven, zoals horeca en cateraars.

Reageer op dit artikel