nieuws

Pop-up snackbar ‘nieuwe stijl’ in Rotterdam

Fastfood

In het centrum van Rotterdam staat tot minimaal volgend jaar april een pop-up snackbar. Fritez in de Witte de Withstraat is een initiatief van Ruben Kruit, die ook twee foodtrucks exploiteert.

Pop-up snackbar ‘nieuwe stijl’ in Rotterdam

De start van Fritez van Ruben Kruit wordt gemeld door De Buik van Rotterdam. De eigenaar bezoekt met zijn foodtrucks festivals en heeft volgens het artikel een verleden in de software en het internet.

Snackbar nieuwe stijl

Het concept is een snackbar nieuwe stijl met vooral friet. De pop-up locatie is gevestigd in de Witte de Withstraat en blijft er tot ‘minimaal april 2015’.

De Buik van Rotterdam schrijft over een ‘snackbar nieuwe stijl met een kaart zoals je die gewend was van de snackbar van vroeger’.

Verse friet

‘Friet van handgesneden verse aardappelen uit de Beemster met een keuze uit zes soorten saus.’ Het snackassortiment bevat onder andere stoofvlees (voor bij de friet), de frikandel en de kroket.

De gehaktbal en de hotdog volgen nog, aldus het artikel. Al het vlees komt van de lokale leverancier Wild Vleesch.

Inrichting

De Buik van Rotterdam heeft het over ‘een zaak met een oceaanblauwe kleur en een simpele inrichting met enkele stoere elementen’.

Fritez is in het weekeinde geopend tot 02.00 uur, maar mag geen alcohol schenken.

Pomms’

De Maasstad lijkt een goede voedingsbodem voor ‘cafetaria nieuwe stijl’-concepten. In januari opende op de Coolsingel de eerste fysieke winkel van biologisch frietconcept Pomms’.

Foto’s van Pomms’ zijn hier te bekijken. Snackkoerier sprak ook Niels Tijthoff, één van de eigenaren van het concept.

Tante Nel

Zeven maanden later opende in de Pannekoekstraat Tante Nel. Foto’s van deze ‘cafetaria 2.0’ zijn hier te bekijken. Snackkoerier maakte eveneens een sfeerimpressie.

Extra bijzonder aan deze zaak van Kevin de Roos en Jill van Herwaarden is dat zij in het bezit zijn van een alcoholvergunning.


Binnenkort meer op Snackkoerier.nl en in Snackkoerier.

Reageer op dit artikel