nieuws

Opnieuw award voor Vegetarische Snackbar

Fastfood

De Vegetarische Snackbar is zaterdag 1 november opnieuw gekroond tot winnaar van de award voor het meest Vegan Friendly-restaurant. Vorig jaar november mocht ondernemer Jurgen Verwoerd deze prijs ook al in ontvangst nemen.

Opnieuw award voor Vegetarische Snackbar
Roel Dijkstra

De verkiezing is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Veganisme (NVV). De winnaar – de meest vegan friendly-gelegenheid – wordt gekozen door het publiek, dat dit jaar kon stemmen tot en met maandag 27 oktober.

Veganisme

Behalve het niet of zo min mogelijk gebruikmaken van dierlijke ingrediënten en toevoegingen, is ook belangrijk hoe toegankelijk de bedrijven zijn voor gasten om in aanraking te komen met veganisme.

Amsterdam

De award werd zaterdag 1 november, world vegan day, uitgereikt. In Amsterdam vond die dag het evenement Vegfest plaats. De Vegetarisch Snackbar werd opnieuw tot winnaar gekroond.

Den Haag

De Vegetarische Snackbar heeft haar oorsprong in Den Haag. In juli dit jaar ging Jurgen Verwoerd met een mobiele wagen van start op het Waterlooplein in Amsterdam.

Pizza’s en friet

In de Hofstad werd de zaak deze zomer uitgebreid met een pizzeria. De Vegetarische Pizzeria is een aanvulling. Ook verse, biologische friet is toegevoegd aan het assortiment.

Reageer op dit artikel