nieuws

La Place koopt en verwerkt ‘resttomaten

Fastfood

La Place gaat aan de slag met resttomaten, tomaten die te groot, te klein, te dik of te dun zijn om te verkopen. Het versconcept gaat ‘lelijke tomaten’ verwerken tot zongedroogde tomaten en tomatensoep.

La Place koopt en verwerkt ‘resttomaten

Dat laat La Place weten. Het versconcept heeft hiervoor een deal gesloten met Prominent, die zogeheten resttomaten levert. Op deze manier krijgen de tomaten volgens La Place een tweede kans.

Jaarlijks wordt in Nederland 800.000 ton aan tomaten gekweekt. Hiervan wordt 12.000 ton weggegooid omdat ze te groot, te klein, te dun of te dik zijn. Weggooien vindt La Place zonde en via een deal met Prominent hopen ze via deze zijstroom tomaten te redden.

La Place stelt dat het kopen en verwerken van resttomaten past in de visie van La Place om duurzaam te ondernemen.

Reageer op dit artikel