nieuws

Cafetaria exploiteert ‘keuken’ van top 100-café

Fastfood

Hipster cafetaria Fritèz-Haute Friture in Rotterdam gaat de ‘keukens’ draaien van top 100-café De Witte Aap en Wunderbar, beide eveneens gevestigd in de Witte de Withstraat in de Maasstad. Eerste resultaat van de samenwerking is het broodje Witte Aap.

Cafetaria exploiteert ‘keuken’ van top 100-café

Ondernemer Ruben Kruit opende recent de eerste vestiging van Fritèz-Haute Friture – hij heeft al twee foodtrucks – in de Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam.

De Witte Aap

In dezelfde straat huisvesten Misset Horeca Top 100-café De Witte Aap van eigenaar Marco Buitendijk en Wunderbar.

Geen keuken

‘Beide cafés hebben geen keuken en onze menukaart komt daar te liggen. Gasten bestellen gewoon in het café en wij leveren de bestelling’, aldus Kruit in een video-interview met Snackkoerier.

Witte de Withstraat

Volgens de ondernemer past de samenwerking goed in de sfeer die de gemeente probeert te creëren in de Witte de Withstraat. ‘Elkaar versterken in plaats van elkaar in de wielen rijden.’

Gehaktbal

Het eerste resultaat is de ontwikkeling van het broodje Witte Aap. ‘Een klassieke en traditioneel gemaakte gehaktbal’, aldus Kruit.

Het video-interview met Kruit verschijnt later vandaag online. Bekijk hier een fotoreportage van Fritèz-Haute Friture.

Praat op ons ondernemersplatform Misset Horeca Connect mee over het fenomeen hipster cafetaria’s. Geef uw mening: Hipster cafetaria’s dragen positief bij aan imago fastservicebranche.

Reageer op dit artikel