nieuws

Gedoe om nieuwe locatie cafetaria in Schoonhoven

Fastfood

Er is onenigheid tussen de gemeente en verschillende bewonersgroepen in Schoonhoven over een nieuwe locatie voor cafetaria De Veerpoort. Een door de gemeente aangewezen plek stuit op verzet van omwonenden.

Gedoe om nieuwe locatie cafetaria in Schoonhoven

In de  nieuwe inrichtingsplannen van Schoonhoven staat de cafetaria ingetekend op een plek waar nu een parkeerplaats is. Bewoners zijn bang dat de belemmering van hun vrije uitzicht op het water de waarde van hun woningen zal doen dalen, schrijft Het Kontakt.

De locatie op het huidige parkeerterrein komt uit de koker van een andere groep bewoners. In de oorspronkelijke plannen was de plek waar De Veerpoort nu zit gehandhaafd, maar omwonenden daar wisten de gemeente op andere ideeën te brengen.

De plannen voor cafetaria De Veerpoort maken deel uit van een totale herinrichting van het gebied Buiten de Veerpoort. Belanghebbenden kunnen schriftelijke of mondelinge zienswijzen indienen op het ontwerp bestemmingsplan, waar het beeldkwaliteitsplan onderdeel van uit maakt.

Na deze periode spreekt de politiek zich weer over het onderwerp uit. Tot die tijd is er dus onzekerheid voor de ondernemers, vader Leon en zoon Danny Moor.

Reageer op dit artikel