nieuws

Cafetaria Top 100 toe aan bezoeken vakjury

Fastfood

De Cafetaria Top 100 gaat beginnen aan de tweede fase. Alle aangemelde bedrijven zijn bezocht door een mystery guest en de cafetaria’s met de beste beoordelingen gaan door naar de volgende ronde: een bezoek door de vakjury.

Cafetaria Top 100 toe aan bezoeken vakjury

Op basis van de resultaten van de mystery visits is een selectie gemaakt. Alle cafetaria’s die door zijn naar de tweede ronde, krijgen bezoek van de vakjury. Die vakjury is nauwkeurig samengesteld door Snackkoerier en SVO vakopleiding food.

Rapportages voor ondernemers

De bezoeken gaan plaatsvinden in de maanden juli en augustus. Ondernemers presenteren hun bedrijf aan de vakjury.

De adviezen van die jury worden verwerkt in de rapportages die na de presentatie van de nieuwe ranglijst worden uitgereikt.

Hoofdjury

Het al dan niet halen van de top 100 en de positie in de lijst worden bepaald aan de hand van de mystery visit (40 procent van de score) en de bevindingen van de vakjury (60 procent). De absolute top wordt vervolgens nog bezocht door de hoofdjury.

Hoge kwaliteit

Een klein tipje van de sluier alvast: om de lijst met beste cafetaria’s van Nederland überhaupt te kunnen halen, moet met het bezoek van de mystery guest een score van minimaal 83 procent (op een schaal van 100) zijn gehaald.

En dat is dan nog geen garantie dat een plek bij de beste honderd gegarandeerd is. Er volgt immers nog een vakjurybezoek.

Top 100-event

De bekendmaking van de lijst van 2014 vindt plaats op maandag 27 oktober. Dat gebeurt tijdens een speciaal event bij Hart van Holland in Nijkerk.

Die avond wordt ook de speciale Top 100-editie van Snackkoerier uitgereikt en verschijnt een extra digitale nieuwsbrief.

De Schelp

Vorig jaar werd Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen uitgeroepen tot nummer 1. De cafetaria van Theo en Wilma Norder verblijft de komende drie jaar in de Eregalerij.

Daar heeft het gezelschap van Preuverie De Toren in Echt (winnaar oktober 2011) en Cafetaria Eethuis van Holst in Dongen (winnaar oktober 2012).

Reageer op dit artikel