nieuws

Gebruik duurzame palmolie naar 61 procent

Fastfood

De Task Force Duurzame Palmolie heeft over 2013 opnieuw een groei geconstateerd in het gebruik van duurzame palmolie. Het aandeel verwerkt door de Nederlandse voedingsindustrie steeg naar 61 procent (41% over 2012).

Gebruik duurzame palmolie naar 61 procent

‘Op weg naar 100 procent duurzame palmolie eind 2015 is de toename een goede stap’, aldus Task Force Duurzame Palmolie-voorzitter Eddy Esselink bij de presentatie van de derde jaarrapportage tijdens de Europese Roundtable van de RSPO in Londen.

Gemaksvoeding

Het aandeel duurzame palmolie verwerkt door de Nederlandse voedingsindustrie is gestegen naar 61 procent. De sectoren gemaksvoedingsindustrie en zuivel laten percentages zien van boven de 70 procent.

Task Force

Alle bij de Task Force aangesloten foodsectoren laten over 2013 een aandeel duurzame palmolie zien van 50 procent of meer.

Gecertificeerd

Doel is om uiterlijk eind 2015 alle palmolie die in Nederland wordt verwerkt in voedingsmiddelen en voedertoepassingen, duurzaam in te kopen.

Onder duurzame palmolie wordt RSPO-gecertificeerd palmolie verstaan.

Volume 2012

Het volume duurzame palmolie dat in 2012 werd verwerkt in voedingsmiddelen en voedertoepassingen bedroeg 41 procent van het totale volume in Nederland.

Reageer op dit artikel