nieuws

Halal-certificering voor Mekkafood

Fastfood

Voedselfabrikant Mekkafood ontvangt voor haar gehele assortiment van diepvriesproducten een halal-certificaat van de halal-keuringsdienst Halal Europe van Prof. Dr. Mohammad Hawari.

Halal-certificering voor Mekkafood

Dat houdt in dat de keuringsdienst Mekkafood volledig halal-certificeert, en de halalwaardigheid van alle diepvriesproducten conform de internationaal geldende halal-normen garandeert, zo laat de snackproducent weten.

Toezichthouder

De in het Duitse Aken gevestigde halal-certificeerder is verbonden aan toezichthouder Islamitisch Centrum Aken (IZA). De voornaamste doelstelling van IZA is het bevorderen van de interreligieuze dialoog.

Halalpolitie

De keuze voor Halal Europe is genomen na nauw overleg met de consumentenorganisatie De Halalpolitie (onderdeel van de Stichting Halal Bewust).

De halal-keuringsdienst geniet het volledige vertrouwen van de Halalpolitie, met wie ze de afgelopen weken intensief hebben samengewerkt.

Voorschriften

‘De certificering door Halal Europe bevestigt nogmaals voor 100 procent, dat Mekkafood nauwkeurig volgens de veeleisende halalvoorschriften werkt’, aldus de directie van de diepvriesvoedselfabrikant.

‘Het predicaat betekent niet alleen correcte voeding voor belijdende moslims, maar voor iedereen die wil weten waar het vlees vandaan komt.’

Reageer op dit artikel