nieuws

Smaak’ wint wedstrijd lekkerste lunchroombroodje

Fastfood

Het broodje ‘The Social Club’ van lunchroom Smaak in Rijen is het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013. Naast de originaliteit en presentatie blinkt het broodje, van chef Noor Verschuren en eigenaresse Aniëlka Menner, uit in smaak.

Smaak’ wint wedstrijd lekkerste lunchroombroodje

‘The Social Club, een clubsandwich voor twee, van Smaak liet vier andere genomineerden achter zich. De jury van de wedstrijd  het Lekkerste Lunchroombroodje van vakblad Lunchroom is lovend over de sandwich van Smaak: ‘Alle ingrediënten combineren goed met elkaar’, ‘Ontzettend verse zalm en een perfecte cuisson van de biefstukreepjes’, ‘Surf & turf, maar dan 2.0’, ‘Origineel om samen te delen’, ‘De verhouding brood/beleg is goed in balans’, ‘Wat een veelzijdigheid van smaken’, ‘Een winnaar die andere lunchroomondernemers inspireert’, wordt het winnende broodje geroemd.

Sociaal broodje om te delen

Het broodje is niet alleen lekker ook het idee achter The Social Club verdient een vermelding. Iedereen is vandaag de dag zo druk in de weer met Twitter, Facebook, en WhatsApp, dat er maar weinig tijd is voor het echte sociale leven. Met The Social Club speelt SMAAK hierop in. De rijk belegde clubsandwich moet met z’n tweeën worden gedeeld. Gewoon weer even tijd nemen om met elkaar, onder het genot van een lekker broodje, face-to-face bij te kletsen.

Samenstelling van het winnende broodje

The Social Club bestaat uit vier op elkaar gestapelde sneetjes hoevebrood. Het eerste sneetje is belegd met gerookte zalm, rode ui en rucola. Dan volgt een sneetje met witte kool, dressing en een sandwichspread vermengd met een klein beetje wasabi. Het derde sneetje is voor de in ketjap gemarineerde biefstuk en komkommerrepen. Op de laatste snee liggen wortelrepen en rucola. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door een lange prikker met daaraan een zongedroogde tomaat en een gebakken gamba.

De andere genomineerden

De overige genomineerden voor de titel waren in willekeurige volgorde: Sandwich Venkel van Diana en Cheryl van Dongen (Zusjes Biologische Delicatessen, Espresso & Lunch uit Dordrecht), Culinair Ontwaken van Kees Elhorst (Elhorst Eten & Drinken uit Alkmaar), Bagel Parmabella van Xiaoyan Wang & David Horstman (Bagels & Beans Amsterdam Waterlooplein) en Bruchetta Crostini van Jack Heijkoop (Gasterij Den Dis uit Bladel).

Reageer op dit artikel