nieuws

McDonald’s maakt drive-thru sneller

Fastfood

McDonald’s gaat in Amerika een derde loket maken in de drive-thru om gasten sneller te helpen. Achter het betaalloket komt dan een extra loket om het bestelde af te halen.

McDonald’s maakt drive-thru sneller

De hamburgerketen speelt in op klachten op Twitter over te trage service en te lange wachttijden. Gasten betalen bij het eerste loket en halen af bij een van de twee volgende loketten. Wachttijden zijn door de jaren heen langer geworden doordat het assortiment is uitgebreid. Daardoor duurt het langer om bestellingen samen te stellen. Een tweede afhaalloket moet daar verandering in brengen, meldt persbureau Bloomberg.

McDonald’s heeft in de drive-thru langere servicetijden dan sommige concurrenten, blijkt uit een studie van QSR-Magazine. Bij McDonalds kost het 189 seconden tegen 158 seconden bij Taco Bell. Directe concurrent hamburgerketen Wendy’s weet de afhaler zelfs in 134 seconden.

Het is niet verwonderlijk dat de keten de servicetijden wil verkorten want die is goed voor een belangrijk deel van de omzet: zo’n 70 procent komt uit gasten die de drive-thru gebruiken.

Reageer op dit artikel