nieuws

Eigenaren Sport verbijsterd over plan Den Haag

Fastfood

Hanneke en Cindy Wiggers van Snackbar de Sport in het Zuiderpark zijn met stomheid geslagen. Via de rechter dwong de gemeente Den Haag af dat hun bedrijf moet verdwijnen voor een Sportcampus. Nu blijkt dat op hun standplaats een groenstrook komt.

Eigenaren Sport verbijsterd over plan Den Haag

Na een lang slepende rechtszaak blijkt nu dat de cafetaria moet verdwijnen vanwege een groenstrook en niet voor de daadwerkelijke aanleg van de Sportcampus. Dat ontdekte Cindy Wiggers toen ze tekeningen van het plan onder ogen kreeg. Wiggers zegt in de Weekkrant/Posthoorn verbijsterd te zijn dat haar zaak moet wijken voor een paar bomen. ‘We stonden in de weg vanwege de bouw van de Sportcampus, maar nu blijkt dat op die plek bomen komen. Waarom moeten wij dan weg?’, vraagt ze zich af. ‘Het is  toch belachelijk dat we weg moeten omdat we in het zicht staan.’

Het is de zoveelste klap in het gezicht van moeder en dochter Wiggers die de, meer dan tachtig jaar oude, zaak zelf al ruim dertig jaar bestieren. Na de rechtszaak heeft de gemeente ze alsnog, onder druk van een aantal politieke partijen, enkele vervangende locaties in de nabijheid van het Zuiderpark aangeboden. Die vallen echter niet in de smaak. ‘Laat ik het zo zeggen, als ik daar een maand dood lig, dan vindt niemand mij. Die alternatieven slaan nergens op’, zegt ze in Het Weekblad. Wiggers heeft nog tot 2 januari. Dan moet de snackbar worden afgebroken.

Reageer op dit artikel