nieuws

Horecaopleiding NS Stations van start

Fastfood

De eerste groep met 26 medewerkers van NS Stations is vrijdag gestart met de mbo-opleiding stationsretail. De medewerkers gaan leren en werken bij negen winkelformules op verschillende stations: Kiosk, De Broodzaak, Julia’s, Burger King, HEMA, La Place Express, AH to go, YamYam To Go en Smullers.

Horecaopleiding NS Stations van start

Volgens Annelies Leveling van NS Stations is de opleiding op termijn uit te rollen over alle 23 horeca- en winkelformules op de stations. ‘Zo kunnen we als grote werkgever op de mbo-arbeidsmarkt onze medewerkers groeikansen bieden. En natuurlijk helpt het ons ook onze reizigers nóg beter van dienst te zijn. Stationsretail is een vak apart’, aldus Leveling.

De erkende mbo-opleiding stationsretail, in BBL-vorm, is ontwikkeld in samenwerking met NCVB Bedrijfsopleidingen. Uniek is volgens de initiatiefnemers dat medewerkers ervaring opdoen bij verschillende horeca- en winkelformules op stations.

Reageer op dit artikel