nieuws

ProFri sluit zich niet aan bij Horeca Alliantie

Fastfood

De vereniging van Professionele Frituurders (ProFri) sluit zich niet aan bij de Horeca Alliantie. Dat de Alliantie zich presenteert als alternatief voor Koninklijke Horeca Nederland gaat de belangenvereniging een stap te ver.

ProFri sluit zich niet aan bij Horeca Alliantie

Horecaorganisaties zoals Natte Horeca Nederland, de VCHO, Vereniging Chinese Horeca Ondernemers en mogelijk het nederlands Horeca Gilde maakten eerder deze week bekend samen  de Horeca Alliantie gaan vormen. ‘We worden het betere alternatief voor KHN,’ meldde Jaap Brandligt van Natte Horeca Nederland, een van de voortrekkers van de nieuwe Horeca Alliantie.

Ook ProFri zou zich mogelijk aansluiten maar dat is nu van de baan, meldt Frans van Rooij namens ProFri. ‘PWe hadden de samenwerking willen beperken tot een aantal gemeenschappelijke belangen, maar om als één blok naar buiten te treden en het alternatief te vormen voor KHN vond ProFri een stap te ver gaan. Dit ondanks dat KHN niet met ProFri in gesprek wil over onderwerpen die van belang zijn voor iedere professionele frituurder in Nederland, wel of niet aangesloten bij KHN en/of ProFri. Daarnaast is ongeveer de helft van het aantal leden op dit moment lid van KHN en die keuze wordt gerespecteerd door het bestuur van de vakvereniging.’

Onafhankelijke rol

ProFri stelt bij de oprichting begin 2012 bewust gekozen te hebben voor een rol als onafhankelijke vakvereniging en niet als nieuwe werkgeversvereniging. Er werd wel gestreefd naar samenwerking met de bestaande werkgeversverenigingen zoals KHN en NHG. Door middel van het overleg werd ook de samenwerking gezocht met de nieuwe vereniging voor Chinese horecaondernemers (VCHO). Bij deze laatste vereniging hebben enkele tientallen cafetariaondernemers zich aangemeld als lid.

Reageer op dit artikel