nieuws

Mogelijk toch andere locatie voor De Sport

Fastfood

Het is nog maar de vraag of de veelbesproken Haagse cafetaria De Sport voor 15 september moet verdwijnen uit het Zuiderpark. Na politieke druk heeft wethouder Marnix Norder gezegd dat hij bereid is om te kijken naar een andere locatie voor De Sport.

Mogelijk toch andere locatie voor De Sport

Eerder deze week kwam de melding dat De Sport voor 15 september ontmanteld moet zijn om zo plaats te maken voor een nieuw sportcampus. Direct daarop werd wethouder Norder door de SP-fractie gevraagd om tekst en uitleg.

‘Nog deze week neem ik contact op met de eigenaren van De Sport’, laat Norder nu weten in De Telegraaf. ‘Ik ben bereid om te kijken naar een andere locatie. Dat zal niet makkelijk worden, zeg ik er meteen maar bij, want het hele Zuiderpark is rijksbeschermd stadsgezicht en de natuur is zeer kwetsbaar. Hoe klein de zaak ook is.’

Mocht het niet lukken om De Sport op een andere locatie in het Zuiderpark te krijgen, dan wil de wethouder kijken naar een plek aan de rand.

Reageer op dit artikel