nieuws

McDonald’s in mei plus van 2,6 procent

Fastfood

McDonald’s heeft in mei wereldwijd een omzetplus gemaakt van 2,6 procent in vergelijking met vorig jaar. Voor het jaar tot nu toe schrijft de keten echter een magere 0,2 procent.

McDonald’s in mei plus van 2,6 procent

De vergelijkbare omzet, in restaurants die langer dan een jaar open zijn, steeg met 2,6 procent. Als ook nieuwe restaurants in ogenschouw worden genomen zelfs met 3,6 procent. De omzetstijging moet vooral uit Zuid-Amerika en Australië komen want belangrijke markten als de Verenigde Staten (+2,4%), Azië, Pacafic en Midden-Oosten (+0,9%) en Europa (+2.0%) bleven achter.

In Europa komt de omzetstijging vooral op het conto van Groot-Brittannië en Rusland. Frankrijk en Duitsland schreven negatieve cijfers.

Het jaar verloopt tot nu toe niet rooskleurig voor de hamburgerketen. De omzet tot en met mei steeg met 0,2 procent, die stijging staat in schril contrast met de prachtige stijging met 5,6 procent vorig jaar.

Reageer op dit artikel