nieuws

McDonald’s creëert 25 extra leerwerkplekken

Fastfood

McDonald’s Nederland creëert dit jaar 25 extra leerwerkplekken binnen haar leerwerktraject McDonald’s Academy en het traject voor beroepsbegeleidend leren (BBL). Dit aantal komt bovenop de 500 leerwerkplekken die McDonald’s doorlopend aanbiedt.

McDonald’s creëert 25 extra leerwerkplekken

De keten opent dit jaar vijf nieuwe restaurants. Daardoor komen er, naast de 25 extra leerwerkplekken, honderden banen bij. De leerbanen maken onderdeel uit van het opleidingstraject McDonald’s Academy en het traject voor beroepsbegeleidend leren (BBL). Jo Sempels: ‘Werken bij McDonald’s betekent trainen, leren en werken en een impuls voor je carrière. Binnen, of later mogelijk buiten het bedrijf. Investeren in training en ontwikkeling van medewerkers zit in het DNA van McDonald’s. Zo hebben bijvoorbeeld al 969 van onze medewerkers een diploma behaald aan de McDonald’s Academy.’

De McDonald’s Academy combineert werken en leren en vormt een intern opleidingstraject waarin crew en management een landelijk erkend diploma kunnen halen op mbo-2, mbo-3 en mbo-4 niveau. Daarnaast is het mogelijk om bij McDonald’s een regulier traject voor beroepsbegeleidend leren (BBL) te volgen. McDonald’s Nederland biedt overigens ook jaarlijks een McStudiebeurs aan vijftien medewerkers die op hbo- of wo-niveau een opleiding volgen.

Reageer op dit artikel