nieuws

Vlaamse politiek bemoeit zich met naam cafetaria

Fastfood

De Vlaams-nationalistische partij N-VA heeft zich actief bemoeid met de naamkeuze van een cafetaria. Volgens de politieke partij is het niet wenselijk om in Kortrijk een cafetaria een Franse naam mee te geven.

Vlaamse politiek bemoeit zich met naam cafetaria

Horecaondernemer Tony Verhaeghe was van plan zijn zaak in Kortrijk ‘Grand Place’ mee te geven. Wat volgde was een telefoontje van N-VA met het dringende verzoek niet te kiezen voor een Franstalige naam.

‘Ik fronste wel even mijn wenkbrauwen. Mij is het om het even’, aldus Verhaege in De Telegraaf over de reden waarom hij is gezwicht voor het verzoek van de N-VA.

Wethouder Rudolf Scherpereel (N-VA) die Verhaeghe belde, vindt dat hij in het recht staat. ‘Het is geen algemene richtlijn. Dat is niet haalbaar, maar ik ga het wel in de gaten houden’, aldus Scherpereel.

Reageer op dit artikel