nieuws

Omzet fastservice flink in de min

Fastfood

Fastservicebedrijven hebben het eerste kwartaal van dit jaar met een flinke omzet- en volumedaling te maken, meldt het CBS.

Omzet fastservice flink in de min

De sector fastservice is het eerste kwartaal van dit jaar flink in de rode cijfers terecht gekomen met een omzetverlies van 3,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Gecorrigeerd voor een prijsstijging van 2,1 procent bedraagt het verlies (volume, de verkochte hoeveelheid) zelfs 5,1 procent.

 

Hans Hus, voorzitter van de Vereniging van Professionele Frituurders (ProFri) herkent de cijfers. ‘Ik denk dat het een afspiegeling is van wat op dit moment ook in de cafetaria speelt.’

Naast de economische omstandigheden is het slechte voorjaarsweer volgens hem debet aan de teruggang. ‘De verkoop van ijs, shakes en drank blijft achter.’ Ook feestdagen zoals De Paasdagen waren flink onder de maat. ‘Dat het aan het weer ligt bleek eerste Pinksterdag, toen was het wel mooi en draaiden veel bedrijven wel naar behoren.’

Daarnaast heeft het slechte weer volgens hem nog een andere invloed op de consument. ‘Door het slechte weer is de stemming van de consument ook niet al te best. Als je chagrijnig bent ga je er ook minder snel op uit om jezelf te verwennen.’

Foto: Flickr/Images of Money

Reageer op dit artikel