nieuws

McDonald’s trekt meer bezoekers dan supermarkt

Fastfood

McDonald’s was in maart het meest bezochte bedrijf van de Verenigde Staten. De keten eindigt zelfs voor Walmart, de grootste supermarktketen in de VS en de grootste retailer ter wereld.

McDonald’s trekt meer bezoekers dan supermarkt

Maar liefst 49 procent van de Amerikanen van 14 jaar en ouder bezocht McDonald’s minimaal een keer in maart. Daarmee gaat de hamburgerketen met afstand aan de leiding van meest bezochte bedrijven in de VS, blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Placed Insights.  Nummer twee Walmart, de grootste supermarktketen van de VS, volgt met 38,8 procent op gepaste afstand.
Plaatsen 3,4 en 5 zijn ook voor fastfoodketens. Subway, qua aantallen vestigingen de grootste keten, eindigt met 37,8 procent op 3. Plaatsen 4 en 5 zijn voor Burger King en Starbucks, die respectievelijk door 34,3 en 23,9 procent van de 70.000 ondervraagden zijn bezocht.

De top twintig van meest bezochte bedrijven telt negen restaurant(ketens). Opvallend is dat het aantal bezoeken aan restaurants in maart flink toenam. Volgens de onderzoekers mede te danken aan ‘March Madness’  (einde College Basketbal Competitie) en de voorjaarsvakanties.

Foto: peggydavis60/Flickr

Reageer op dit artikel