nieuws

Pizzadief Nieuwegein opgepakt

Fastfood

Een 21-jarige man uit Nieuwegein is maandag opgepakt op verdenking van een reeks overvallen op pizzakoeriers. De politie kwam de man op het spoor na tips van getuigen.

Pizzadief Nieuwegein opgepakt

De man uit Nieuwegein wordt er van verdacht tussen januari en april vorig jaar zeker zesmaal een pizzabezorger te hebben overvallen. Hij zit vast sinds maandag 15 april.

De politie verwacht nog meer mensen te arresteren voor de reeks aan overvallen op pizzakoeriers.

In januari 212 werden drie pizzakoeriers beroofd, twee in Nieuwegein en één in Houten. In april overkwam drie andere pizzakoeriers in Nieuwegein hetzelfde. De werkwijze van de straatrovers was elke keer dezelfde: er werd een pizza besteld bij een pizzarestaurant, waarbij een bezorgadres werd opgegeven. De pizzakoerier reed naar het opgegeven adres. Daar werd hij door de daders overvallen en beroofd van portemonnee en soms ook van de bezorgtas met de pizza.

De slachtoffers omschreven de daders als jongens/jongemannen van rond de 16 jaar tot 25 jaar en rond de 1.75 – 1.85 meter lang, één keer zou er een langere verdachte (± 1.95 meter) bij zijn betrokken. In bijna alle gevallen ging het om blanke daders.

Reageer op dit artikel