nieuws

Gebruik duurzame palmolie in jaar verdubbeld

Fastfood

In Nederland is 41 procent van de palmolie die wordt gebruikt in de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie duurzaam. Dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, meldt de Task Force Duurzame Palmolie .

Gebruik duurzame palmolie in jaar verdubbeld

Het volume duurzame palmolie dat in 2012 werd verwerkt in voedingsmiddelen en voedertoepassingen bedroeg 165.000 ton, oftewel 41 procent van het totale volume palmolie dat werd verwerkt in Nederland. Palmolie wordt onder meer gebruikt voor de productie van frituurvetten en oliën. Het is bovendien een veelgebruikte frituurolie in de Nederlandse snackindustrie.

De totale hoeveelheid palmolie gebruikt voor de productie van voedingsmiddelen in Nederland is ongeveer gelijk gebleven. In 2012 zijn 18 bedrijven in Nederland lid geworden van de Ronde Tafel Duurzame Palmolie (RSPO) voor een totaal van 99 bedrijven.

In Nederland zijn bijvoorbeeld ook verenigingen/brancheorganisaties van producenten van frituurvet en –olie aangesloten bij de Task Force Duurzame Palmolie. Het doel van de taskforce is om in 2015 in Nederland alleen nog maar duurzaam geproduceerde palmolie te gebruiken.

Reageer op dit artikel