nieuws

Eindhovense cafetaria moet twee weken dicht

Fastfood

Cafetaria De Hoek in Eindhoven moet twee weken dicht. Burgemeester Rob van Gijzel neemt de maatregel omdat De Hoek de regels voor sluitingstijden aan haar laars lapte.

Eindhovense cafetaria moet twee weken dicht

De cafetaria, die in het Eindhovense uitgaansgebeid Stratumseind ligt, moet vanaf maandag 11 maart twee weken gesloten blijven. Volgens de gemeente zouden er op 13 en 18 januari van dit jaar ook na sluitingstijd nog klanten de zaak hebben betreden, meldt het Eindhovens Dagblad. Het gaat daarbij niet om uitgaanspubliek maar om personeel van andere horecabedrijven die na sluitingstijd eten komen halen. Volgens de gemeente maakt dit echter niks uit, ook voor hen gelden de regels. De eigenaar van De Hoek erkent de overtreding en gaat niet in beroep tegen de  beslissing.

Het is niet de eerste keer dat De Hoek op last van de gemeente dicht moet blijven. Eind 2011 moest het bedrijf al eens acht weken dicht vanwege gewelddadigheden van het personeel. Ook toen was er sprake van overtredingen van de sluitingstijden.

Reageer op dit artikel