nieuws

Recordbedrag voor kinderfonds

Fastfood

Gasten en medewerkers van McDonald’s hebben het recordbedrag van 362.181 euro opgehaald voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Het bedrag is het resultaat van de jaarlijkse donatiecampagne van McDonald’s en is ruim 60% hoger dan vorig jaar.

Recordbedrag voor kinderfonds

McDonald’s-directeur Jo Sempels verhandigde de cheque vorige week aan Robert ten Brink, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. De 362.181 euro is ruim 60 procent meer dan vorig jaar werd ingezameld.

Van 11 december tot en met 7 januari konden gasten met een donatie van 30 cent van elke McDonald’s bestelling een Ronald McDonald Kinderfonds-bestelling maken. De totale opbrengst komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds, dat er voor zorgt dat zieke kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn.

Sempels is trots op de gasten. ‘Ruim 1,2 miljoen van onze gasten heeft van hun bestelling een Ronald McDonald Kinderfonds-bestelling gemaakt met een donatie van minimaal 30 cent. Hiermee kunnen we 6.036 overnachtingen realiseren voor families die hierdoor dichtbij hun zieke kind kunnen verblijven.’ Ook de medewerkers krijgen complimenten, hij noemt met name de vestigingen die het ‘het beste deden’.  ‘Ik wil alle medewerkers van restaurant Apeldoorn Centrum en McDrive Alphen aan den Rijn van harte feliciteren. Zij hebben relatief de meeste Ronald McDonald Kinderfonds bestellingen verkocht.’

Reageer op dit artikel