nieuws

Overvallers cafetaria uitgeslagen door klant

Fastfood

Twee overvallers die het gemunt hadden op snackbar Elinkwijk in het Utrechste Zuilen zijn bekogeld met heet frituurvet en door een klant de deur uitgeslagen met een stoel. De zaak was gisteren op RTV Utrecht te zien in het tv-programma Bureau Hengeveld, een lokale variant van Opsporing Verzocht.

Overvallers cafetaria uitgeslagen door klant

Vorig jaar november kwamen twee, met plastic tasjes vermomde, mannen even voor 23.00 uur de cafetaria binnen, is op beelden van de beveiligingscamera te zien. Onder bedreiging van een mes eisten ze geld. In de zaak waren op dat moment de eigenaar, eigenaresse en een klant aanwezig. Op de beelden in het tv-programma is te zien dat op een gegeven moment iets wordt gegooid naar de overvallers. Het is de eigenaresse die met een steelpannetje heet frituurvet richting de overvallers gooit. De in de zaak aanwezige klant pakt op zijn dooie akkertje een stoel en slaat er vervolgens op los en de overvallers nemen de benen.

Komische noot

Ondanks de ernst van de zaak is er een komische noot te ontwaren in het filmpje. In hun haast weg te komen glijden de overvallers uit. Een van hen probeert zich op de been te houden door zich vast te klampen aan de klant die met de stoel sloeg. Daarbij trekt hij de broek van de klant naar beneden om vervolgens al glijdend de benen te nemen.

Reageer op dit artikel