nieuws

Nu ook duurzame Filet-O-Fish in VS

Fastfood

McDonald’s serveert in de Verenigde Staten voortaan duurzaam gevangen vis die is gecertificeerd met MSC-label (Marine Stewardship Council). In Europa zijn de visproducten al sinds 2011 uit gecertificeerd duurzame visserij afkomstig.

Nu ook duurzame Filet-O-Fish in VS

McDonald’s meldt in een persbericht dat alle in de VS geserveerde visprodcuten het label hebben verworven. Niet alleen die van de Filet-O-Fish maar ook die van de  tijdelijk in het assortiment opgenomen Fish McBites. McDonald’s is naar eigen zeggen de eerste keten die in de VS op haar verpakkingen en promotiemateriaal het MSC-logo mag voeren.

De keten was al  tien jaar bezig om haar visproducten te verduurzamen en werkte daartoe samen met diverse  organisaties, waaronder MSC.

In Europa schakelde de hamburgergigant al in 2011 over op visproducten uit duurzame bron en voert sindsdien hier dan ook al het MSC-label.

Reageer op dit artikel