nieuws

NS sluit sap- en smoothieformule Shakies

Fastfood

NS Stations Retailbedrijf sluit de vestigingen van sap- en smoothieformule Shakies. De verkoop van sappen en smoothies is onvoldoende winstgevend.

NS sluit sap- en smoothieformule Shakies

Dat blijkt uit tweets van NS Stations ‏(@NS_Stations) in reactie op een gast die de sluiting betreurt en een foto plaatste van de aankondiging op station Utrecht. ‘We vinden dit heel erg maar hoewel reizigers Shakies zeer waarderen, bleek shakies onvoldoende winstgevend’, twittert de NS. Zoals op de foto op Twitter is te zien sluit de vestiging in Utrecht op 18 januari.

Oprichter Odette Oostindiën verkocht Shakies, dat ze tien jaar daarvoor startte, begin 2008 aan NS Retail, dat toen nog Servex heette. Servex breidde de twee vestigingen tot zes uit. Om de vestigingen winstgevender te maken werd bijvoorbeeld ook een test gedaan met de verkoop van biologische soepen.

Reageer op dit artikel