nieuws

Doppio Espresso opent twintigste vestiging

Fastfood

Koffieformule Doppio Espresso heeft zijn twintigste vestiging geopend. De franchiseformule van mede-eigenaar Jonathan Theoh startte in 2007 in Groningen. De twintigste vestiging staat in Hoofddorp.

Doppio Espresso opent twintigste vestiging

Begin deze maand heeft Doppio Espresso de twintigste vestiging geopend aan het Dik Tromplein in Hoofddorp. Volgens Jonathan Theoh is er in Nederland nog veel meer ruimte voor goede koffiezaken. Dit zegt hij tijdens een discussie over koffie op de Horecava. ‘Er is ruimte voor meer goede koffiezaken. Die aandacht voor koffie in Nederland is geen hype. Dat blijft.’ Doppio verkoopt naast diverse koffies ook broodjes, sappen en gebak.

Hoeveel vestigingen Doppio Espresso wil in Nederland kan Theoh niet zeggen. ‘We groeien duurzaam. Als we de juiste ondernemer vinden, de juiste locatie, dan openen we een vestiging. Anders niet. We groeien niet om het groeien.’

Een goede koffieformule moet volgens Theoh voldoen aan een goed businessplan. Goed dat je vanuit je passie iets met koffie gaat doen, maar reken ook eens uit hoeveel koppen koffie je moet verkopen om de huur van je pand te betalen. Er moet ook geld verdiend worden. Een koffiezaak is meer dan passie. En natuurlijk kun je één vestiging hebben en daar een goede boterham mee verdienen. Wat voor type ondernemer je bent, bepaalt of je wel of geen groeiplannen hebt.’

Reageer op dit artikel