nieuws

Cafetaria de Sport vreest uitspraak rechter

Fastfood

Cindy en Hanneke Wiggers, de uitbaters van cafetaria De Sport in het Haagse Zuiderpark, hebben ondanks hun verzet weinig hoop dat ze in het park mogen blijven. De gemeente eiste afgelopen dinsdag bij de rechter dat ze het generaties oude bedrijf afbreken. Volgens moeder en dochter Wiggers verliep de zitting teleurstellend. Ze vrezen de uitspraak van de rechter.

Cafetaria de Sport vreest uitspraak rechter

De gemeente Den Haag wil dat De Sport, al meer dan 80 jaar in het park aanwezig, verdwijnt en plaats maakt voor een sportcampus. Moeder en dochter Wiggers weigeren echter te vertrekken omdat ze anders hun broodwinning verliezen. Ze willen daarom minimaal een goede financiële compensatie. Om ze, zonder zo’n compensatie, weg te krijgen, begon de gemeente een rechtszaak die afgelopen dinsdag diende.

Naar ‘het gevoel’ van de uitbaters heeft de rechter weinig consideratie met ze en zullen ze moeten vertrekken. ‘We hadden het idee dat de zaak voor de rechter al was beklonken en dat het voor ons einde verhaal betekent’, vertelt Cindy in een interview bij Omroep West. ‘De rechter was niet goed voorbereid en ook onze opmerking dat we 2500 handtekeningen hebben opgehaald werd niet serieus genomen.’

Hoop gevestigd op politiek

De uitbaters hebben in de Haagse politiek een medestander in de SP. Fractieleider Ingrid Gyömörei vindt dat de snackbar een sociale functie heeft in het Zuiderpark. Bovendien is het plan voor de sportcampus inmiddels uitgekleedt omdat woningcorporatie Vestia uit het project is gestapt. Daarom stelt de SP voor de snackbar in het park te laten zitten totdat duidelijk is in welke vorm de Sportcampus gerealiseerd gaat worden.

Reageer op dit artikel