nieuws

Wessanen voegt Beckers en Favory samen en sluit snackfabriek

Fastfood

Voedingsmiddelenconcern Wessanen gaat snackfabrikanten Beckers en Favory samen voegen in de divisie Frozen Foods. Daardoor sluit in de loop van volgend jaar de Favory-fabriek in Deurne waar 110 arbeidsplaatsen verloren gaan.

Wessanen voegt Beckers en Favory samen en sluit snackfabriek

De snackfabriek van Favory in Deurne, onderdeel van Frozen Foods, moet al maart volgend jaar worden gesloten. Naast de 110 arbeidsplaatsen in Deurne gaan nog eens 190 banen verloren, onder meer op het hoofdkantoor van Wessanen in Amsterdam. Het bedrijf wil met de reorganisatie jaarlijks 15 miljoen besparen.

De fabriek in Deurne produceert snacks voor private labels, zowel in retail als foodservice.   De snacks worden ook onder het merk Habek in foodservice aan de man gebracht.

De samenvoeging van Beckers en Favory moet er verder voor zorgen dat de marktpositie in de Benelux wordt verstevigd en dat de winstgevendheid wordt vergroot, zo staat in een persbericht.

Juli vorig jaar nam Wessanen nog voor 5 miljoen euro een minderheidsaandeel (35,9 procent) in de Favory Convenience Food Group over van Rabo Capital.  De omzet van Beckers en Favory bedroeg in 2011 zo’n 113 miljoen euro.

Reageer op dit artikel