nieuws

ProFri: geen platform KHN

Fastfood

ProFri, de Vereniging van Professionele Frituurders, heeft er op een ledenvergadering voor gekozen een zelfstandige vakvereniging te zijn. De vereniging verkiest daarmee geen platform te worden van KHN.

ProFri: geen platform KHN

Met name de eis van KHN, dat alle leden dan ook lid van KHN zouden moeten zijn, vormde een beletsel om als eerste een platform van KHN te worden. ‘We kiezen er voor geen werkgeversvereniging te zijn en geen platform van Koninklijke Horeca Nederland, maar een zelfstandig functionerende vakvereniging voor professionele frituurders, die fungeert als spreekbuis in de richting van alle relevante organisaties. Overal waar gesproken wordt over zaken die van belang zijn voor onze leden, zullen wij aan tafel proberen te komen’, aldus ProFri-initiator Frans van Rooij.

Tijdens de vergadering werd ook de vorming van een adviesraad aangekondigd. Deze zal bestaan uit vijf ProFri-leden, die zullen fungeren als sparringpartner en klankbord voor zowel het bestuur als secretariaat (gevoerd door Frans van Rooij) van de vereniging. Hans Boumans van Het Smulhuis in Brunssum trad toe als vijfde bestuurslid. Met Hans Hus (voorzitter), Paul van Gurp, Patrick Nieuwveld en Gerard Harzevoort maakt Boumans het bestuur compleet.

Op de ledenvergadering, die eerder deze week werd  gehouden bij ’t Middelpunt in Wezep zijn ook de gevelschildjes geïntroduceerd waarmee de leden kenbaar kunnen maken dat ze ProFri-lid zijn. Willem van der Weerd (links), eigenaar van Het Middelpunt, kreeg het eerste schildje uit handen van Hans Hus, voorzitter van ProFri.

Reageer op dit artikel